top of page

KVK : 63126001

STAGE BIJ OORIGINEEL

Ben jij student tolk Nederlandse Gebarentaal of student Docent Nederlandse gebarentaal? Moet je stage lopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Per jaar organiseren wij meer dan 20 activiteiten in heel Nederland. En kunnen altijd extra handen gebruiken bij het begeleiden en organiseren van deze activiteiten.  Vind je het leuk om te werken met kinderen en ben je na het lezen van deze pagina nog steeds enthousiast? Neem dan snel contact op met ons!

Waarom stage bij oorigineel?

Stagecoordinator

Je krijgt een eigen mentor toegewezen. Dit is een stagecoördinator.  Zij zorgt dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt. Je kunt met al je vragen bij hun terecht. Onze stagecoördinatoren zijn zelf ook ooit begonnen als stagiaire bij Oorigineel of hebben zelf de opleiding tot tolk Nederlandse gebarentaal afgerond.

user.png

Leuk team

Je komt terecht in een leuk, enthousiast en gezellig team. We delen namelijk dezelfde ambitie: dove/slechthorende, CODA kinderen, hun broertjes/zusjes en ouders een hele fijne dag bezorgen. Waar de communicatie laagdrempelig is en waar vriendschappen en mooie contacten uit ontstaan. 

DOVENCULTUUR

Wij zijn een dynamisch team van dove en slechthorende vrijwilligers. Tijdens je stage leer je de basisaspecten van de dovencultuur kennen op een laagdrempelige en vooral gezellige manier

letter-j.png

Gebarentaal

Bij Oorigineel kom je zowel native als non-native signers tegen. Maar onze voorkeurstaal is NGT - de Nederlandse Gebarentaal! Dit gebruiken we zoveel mogelijk in gesprekken met ouders en kinderen. Bij elke activiteit is er ook een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig om de communicatie 100% toegankelijk te maken voor alle partijen. Als student tolk Nederlandse Gebarentaal kun je hier een hoop zien en leren.

 

Iets voor jou?

 • Je bent goed in de omgang met kinderen.

 • Je houdt van gezelligheid

 • Je bent bereid in de weekenden stage te lopen.

 • Je leert de dovengemeenschap in de praktijk kennen via vrijwilligerswerk.

Wat ga je doen?

 • je helpt mee als vrijwilliger bij een gekozen regio (in overleg) op een zaterdag of zondag.

 • meehelpen verstaan we onder bijvoorbeeld, begeleiden van kinderen tijdens spel, lunch koffie/thee regelen samen enz...

 •  je maakt contact met andere vrijwilligers, ouders en kinderen. En praktiseert dan je NGT vaardigheden.

 • je geeft aan wat je leerdoelen zijn zodat wij hierop kunnen afstemmen.

En nu?

 • Stuur je motivatie (brief + filmpje in NGT) naar stage@oorigineel.nl

 • We hebben per schooljaar maar plek voor 2 stagiaires. Zie teller hieronder of we nog plek hebben.

 •  

we hebben plek voor:

2stagiaires

Jolijn 

Hoi! Mijn naam is Jolijn en ik ben jou stagecoordinator bij Oorigineel!
Samen maken we er een leuke maar ook een leerzame tijd van.

bw-4.jpg
Logo_Oorigineel_1.png
bottom of page